Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Biljardären i Stockholm stod som värd för helgens SM-tävlingar i klassen 43+, i disciplinerna 14-1 och 9-ball. Senharip Azar från Stockholms BS och Kent Karlsson från Karlskoga BK fick med sig varsitt guld hem.
 
Idrottslyftet som begrepp och program har försvunnit och ersatts av ett nytt projektstöd för ungdomsverksamhet. Nytt för i år är att biljardföreningar söker detta stöd hos sitt RF-SISU distrikt och inte hos SBF.
 
Lördagen den 25 januari genomfördes den första aktiviteten i SBF:s nya jämställdhetsprojekt, ”Kön har inget kön”, i form av en workshop för styrelsen, grenkommittéerna och valberedningen.
 
Britterna dominerade fredagens Malmö Open 8-ball Challenge, men i lördagens European Wheelchair 9-ball Masters var det Nordens tur att glänsa. Jouni Tähti från Finland tog hem guldet, tätt följd av Henrik Larsson från Sverige.
 
Under gårdagen avslutades Malmö Open 8-ball Challenge som en del av Malmö Open, Europas största event för idrottare med funktionsnedsättning. 11 deltagare gjorde upp om medaljerna, däribland världsmästarna Henrik Larsson och Jouni Tähti.
 

Dags för årsmöte

(2020-02-06 09:51)
För många föreningar är det nu dags för årsmöte. De föreningar som har kalenderår som räkenskapsår ska vanligtvis hålla sitt årsmöte senast i mars. När ni ska hålla ert årsmöte framgår av era stadgar.
 
Idag startar Malmö Open, Europas största idrottsevent för personer med funktionsnedsättning. Efter ett par års uppehåll är rullstolsbiljarden åter med på programmet med två tävlingar: European Wheelchair Masters samt Malmö Open 8-ball Challenge.
 
Nordiska Mästerskapen i 10-ball avgjordes i Oslo, Norge, den 31 jan-2 feb 2020. 48 herrar och 23 damer från Sverige, Norge, Finland och Island deltog i turneringen, och för Sveriges del blev det hela fyra medaljer
 
I helgen spelas Nordiska Mästerskapen i 10-ball för dam och herr. Tävlingen arrangeras av de nordiska biljardförbunden med Norge som värd, och turneringen hålls på Oslo Biljardklubb.
 
Nu kan du anmäla dig till Sveriges största ungdomstävling i biljard- Ungdoms-SM i pool. Det är en tävling för alla ungdomar under 19 år. Kvalen arrangeras från Umeå i norr till Malmö i söder. Sista anmälan den 29 februari.
 
2019 var ett händelserikt år för svensk biljardsport. Ett paradigmskifte ägde rum inom svensk idrottsrörelse där Biljardförbundet var ett av de förbund som drabbades hårdast av RF:s nya riktlinjer för medlemskap.
 
Från och med i år gäller nya regelverk för de stöd som SBF respektive föreningarna kan få från RF. Gemensamt för de flesta av stöden är att vi behöver kunna visa hur mycket verksamhet vi bedriver för att få ta del av stöden.
 

Pilotföreningar sökes

(2019-12-13 11:23)
Vill ni vara med på resan mot att på allvar sätta bollen i rullning för att utveckla svensk biljard in i framtiden? Vi söker minst 5 pilotföreningar som vill vara med i projektet Framtidens Biljardförening.
 
Vill du vara med och utveckla svensk biljardsport? Svenska Biljardförbundet söker en projektledare till sitt jämställdhetsprojekt Kön har inget kön. Ett stimulerande jobb för dig som brinner för utvecklingsarbete!
 

Barnkonventionen blir lag

(2019-12-04 16:44)
Från och med 1 januari 2020 är FN:s barnkonvention lag i Sverige. Redan idag står det i Riksidrottsförbundets stadgar att all idrott ska utgå från barnkonventionen. Vad innebär den nya lagen för idrottsrörelsen?
 

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Karl-Einar Eriksson, Granitvägen 16B
75243 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0705517297
E-post: UppsalaBS@gmail.com

Se all info