Hoppa till sidans innehåll

Måndagsgurkan

21 DEC 2016 01:50
Nog var det flera som, likt Jehova, behövde vila på söndagen efter den traditionella julnians festkväll. Förhoppningsvis sov man ut och var fresh på måndagskvällen. Man vill ju inte missa en måndagsgurka. #måndagsgurkan
  • Skapad: 21 DEC 2016 01:50

20 spelare var med igår kväll i biljard-bataljen. De flesta var de gamla rävarna från lokala grytet men några kom från andra skogar. Biljard-kändisarna Malina Bertilsson och Stefan Ericson var på besök igen. Alla hade vi ögonen på bytet och vissa skulle även få tassarna på det.

Fösta omgångarna bjöd på handicapstävlings-enliga jämna matcher. Förutom för Stefan som inte kom igång i sin match mot Valter Norman och Toraj Larki (Reza) som hade det tungt mot förra veckans vinnare Bo Bergström. Roger Åkerblom var försenad p.g.a ett flyg och fick lämna W.O. i sin första match.

Vinnarsidan var relativt tidiga att fylla kvartsfinalplatserna och fick där vänta på de som tog sin andra chans. I semifinalerna stod till sist: 
1. Andreas Hägglundh (föga överraskande sett till formen, talangen och gurk-vanan) 
2. Bo Bergström (Sjunker som en sten i handicap) 
3. Mikael Otterström (Tog sig förbi 10-ball vinnaren från för en månad sen och tidigare nämnda Stefan Ericson
4. Mathias Brännvall (Gjorde processen kort med såväl Jussi Rautio som Valter Norman)

Bästisarna Micke och Mathias möttes i en semin och ingen var väl särkilt förvånad att den blev klar först. Micke "Bomben" Otterström stod som segrare där när röken hade lagt sig. I andra semin fick man se Adde leta sig upp till ställningen 9-12. Efter en lyckad sprängning hade han inte mycket förutom en svår skjuts med både feman och nian inblandade. Inget gick i och Bosse visade vad den nu något ålderstigna högerarmen har i biljardkänsla. En fin rensning och finalplats för Bosse.

I finalen smällde det direkt i Bombens favör och med hälften av poängen inkasserade visade sig det bara vara en tidsfråga innan resten åkte ned i hål. Bosse lämnade så en alltför enkel sjua och nia för vinst åt herr Otterström. Mathias och Adde fick sina pengar tillbaka medan Bosse och Micke tog hem ett gediget stycke deg.

Grattis Mikael Otterström!

Skribent: Anders Czarnecki
Epost: Adressen Gömd

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info