Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskapen 2018

21 NOV 2018 15:09
  • Uppdaterad: 21 NOV 2018 15:09

Klubbmästerskap spelades den gångna helgen (17-18 november) på Interpool. De discipliner som spelades denna helg var 9-ball på lördagen och 14:1 på söndagen. Tävlingen genomfördes snabbt och smidigt och jag kunde endast se glada miner hos de förväntansfulla deltagarna. Disciplinerat, snygg och för det mesta riktigt bra biljard.

9-ball tävlingen gick relativt snabbt trots att vi hade ökat på distanserna som var till sju i grundspelet och till nio i slutspelet. Tävlingen vanns av Andreas Hägglundh med siffrorna 9-4. Thomas Ragnarsson  kom på andraplats och på plats nummer tre så hittar vi Toraj Larki och Fariborz Moradi.

Kvällen bjöd senare på trevligt umgänge, spännande ölsorter och för vissa så slutade kvällen långt in på natten då viljan att festa vidare ledde till efterfest.

14:1 tävlingen på söndagen lockade 10 deltagare, vilket var några fler än jag hade räknat med. I dag så är 9-ball så otroligt dominerande att ett långsammare och många gånger klurigare spel som 14:1 kommer i skymunden och det är få som spelar detta spel regelbundet idag. Detta är mycket synd då det ger mycket mer och bättre träning än 9-ball.

Till final nådde Andreas Hägglundh och André Ejdetorp. Andreas har trots en skadad hand återhämtat sig på rekordtid och han spelade precis så vackert och felfritt som han brukar. På tredje plats hittar vi Niklas Dagnesjö och Thomas Ragnarsson.

Klubbmästerskapen för år 2018 är nu över och som överlägsen vinnare står Andreas Hägglundh med 4 vinster av 4 möjliga. 

Länkar till tävlingsresultatet finns nedan:

9-ball
14:1

Skribent: Karl-Einar Eriksson
Epost: Adressen Gömd

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info