Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 2018 del 1

24 SEP 2018 13:34
  • Skapad: 24 SEP 2018 13:34

Klubbmästerskap spelades den gångna helgen (22-23 september) på Interpool. De discipliner som spelades denna helg var 10-ball på lördagen och 8-ball på söndagen. Tävlingen var mycket trevlig och genomfördes väl av deltagare och tävlingsledning. Det gick inte att ta miste på stundens allvar hos någon spelare. Att vinna ett klubbmästerskap är någonting stort och det märktes tydligt. Spelet var överlag väldigt bra och det var riktigt roligt att se biljard på en nivå som man annars oftast måste åka till någon större SPT-tävling för att beskåda.

10-ball tävlingen gick snabbt och smidigt då de flesta av biljardspelarna i dag är mycket vana med att spela rotationspel då 9-ball är så dominerande i dag. Tävlingen vanns av Andreas Hägglundh med siffrorna 7-3 (finalisterna valde att frångå den satta distansen på 5 och spelade till 7 i stället). Toraj Larki kom på andraplats och på plats nummer tre så hittar vi Karl-Einar Ericsson och Thomas Ragnarsson.

Kvällen bjöd senare på trevligt umgänge och spännande diskussioner på en närbelägen pub. En närmast perfekt dag hade tagit slut och det var dags att få några timmars sömn för att ladda inför söndagens 8-ball tävling.

8-ball tävlingen hade samlat hela 22 deltagare, vilket var 4 fler än tävlingen dagen innan. 8-ball är ett svårare spel än 10-ball och det märktes verkligen, reglerna fanns att läsa och de lockade ganska många spelare att fräscha upp minnet. Spelet var riktigt bra och spelarna var mycket fokuserade och skötte sig exemplariskt. Det värmer alltid en tävlingsledares hjärta lite extra om man kan genomföra en tävling helt utan tjafs och hårda ord.

Till final nådde återigen Andreas Hägglundh och Toraj Larki. Denna gången tog jag på mig rollen som bordsdomare för att höja statusen på finalen. Det var en otroligt bra final som bjöd på det mesta, långa safedueller, riktigt fina stötar och kontrollerade sprängningar. Vid 4-4 så spränger Toraj för möjlig vinst och spränger torrt. Andreas får klar boll och kan rensa av bordet och vinner därmed ytterligare en disciplin i klubbmästerskapet. På tredje plats hittar vi Niklas Dagnesjö och Thomas Ragnarsson.

Klubben gratulerar Andreas till två mycket bra prestationer, väl spelat!

Länkar till tävlingsresultatet finns nedan:


10-ball
8-ball

Skribent: Karl-Einar Eriksson
Epost: Adressen Gömd

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info