Hoppa till sidans innehåll

Avslutning på nybörjarkursen

16 APR 2018 11:46
  • Skapad: 16 APR 2018 11:46

För andra året i rad så avslutar vi vår nybörjarkurs med en tävling (SPT125). Denna gång blev vi inbjudna av Stockholms Biljardsällskap och 7 spelare åkte dit med Thomas Ragnarsson och Karl-Einar Eriksson. Spelarna från Uppsala var: Erik Pihlström, Roger Mattsson, Fredrik Hudner, Robert Claesson, Andrei Tita, Alexander Grönlund och Joel Thor.

Vi blev mycket trevligt bemötta av arrangörerna i Stockholm och det fanns stora förväntningar hos alla nybörjare på plats. En spelares första biljardtävling är någonting stort som man tar med sig på sin resa i biljardens tecken.

Extra roligt var det att Stockholms Biljardsällskap hade lagt till ett extra pris för den bäst klädde spelaren och det vanns av Erik Pihlström som gjorde en fantastisk första tävling. Att dessutom få detta pris utdelat av Eva Viding Bussell som är ordförande för Svenska Biljardförbundet gjorde inte saken sämre. Hans prestation på spelbordet var också bra och avslutades med en hedrande kvartsfinalplats. Bilden på honom får vara den översta bilden i detta inlägg.

 

När vi kom till kvartsfinal så bestod fältet av 5 spelare från Uppsala, Erik Pihlström, Roger Mattsson, Robert Claesson, Andrei Tita och Fredrik Hudner.

I semifinalen så möter Robert Claesson- Boltbek Uulu Beknazar och Henrique de Sousa möter Claes Welander. Segrande ur denna drabbning går Henrique de Sousa och  Boltbek Uulu Beknazar.

Uppsala får därmed via Robert Claesson med sig ett tredjepris hem, bra spelat och det ska bli kul att se några nya ansikten på SPT-touren i framtiden.

Tredje pristagarna nedan:

Robert Claesson

 

Claes Welander

Finalen vanns till slut av Henrique de Sousa som spelade stabilt tävlingen igenom.

Nedan bild på finalisterna.

Henrique de Sousa och Boltbek Uulu Beknazar

Ett stort tack riktas till arrangörerna Poj Hedström, Morgan Palmborg, Daniel Silvennoinen och Bo Pettersson för en mycket trevlig tävling. Nästa gång kanske era juniorer och nybörjare kommer och besöker oss i Uppsala.

Skribent: Karl-Einar Eriksson
Epost: Adressen Gömd

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info