Hoppa till sidans innehåll

Seriespel

20 MAJ 2016 02:26
Vad sägs om lite mer tävlingspelande?!

Vi har länge bara haft måndagsgurkan utöver de sporadiskt arrangerade klubbmästerskapen för de som är tävlingsintresserade i biljard i Uppsala. Nu är det dags att prova något nytt.
  • Skapad: 20 MAJ 2016 02:26

Det nya förslaget är ett seriespel som håller på under fem till åtta veckor. Villiga seriespelare delas upp i ett antal divisoner och skall under de veckorna spela två matcher mot alla övriga i samma division. En match i Ten-Ball och en i Eight-Ball. Indelningen sker med hjälp av den aktuella handicapslistan så att skickliga möter skickliga och nybörjare möter nybörjare. Matcherna kommer nämligen att spelas utan handicap.

När man spelat alla matcherna utvärderar man och flyttar upp de som lyckats bäst i de lägre divisionerna till en högre och de som kommit sist åker ned ett steg. Incitamentet till denna idé är att vattna incitamentet hos de tävlande att utvecklas och samtidigt erbjuda det motstånd som lämpas bäst för en sådan utveckling. Om det inte duger som anledning att vara med så finns det även pengar att vinna då varje divisionsvinnare får prispengar.

Anmälan till detta prestigefyllda marathon görs genom mail, eller genom att skriva upp sig på listan som finns på s25. Anmälan kostar 200kr och allt går till prispengar. Vi sätter igång vecka 21.

Skribent: Anders Czarnecki

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info