Hoppa till sidans innehåll

SPT 500

17 JAN 2017 22:17
Den femte SPT 500 för säsongen gick av stapeln i söndags. Det var vi i Uppsala Biljardsällskap som stod som värdar, tillsammans med Interpool Uppsala. Här kommer en kort sammanfattning av tävlingen denna kyliga Januaridag.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2017 23:46

Det var 45 ambitiösa köetister anmälda. En hade oturen att inte få igång sin bil och hade därmed svårt att komma till den utsatta starttiden. Kreativitet hos arrangörerna (jag är stolt att säga) löste detta huvudbry och herrn med bilen kunde komma via tåg lite senare. 

Hela elva stycken av den lokala armén var med i turneringen. Många stupade tidigt. Extra tappert kämpat av Karl-Einar Eriksson som var små marginaler ifrån att ta sig vidare, och Dylan Frantz som visade härligt positiv inställning mot alla odds. 

Bröderna Rautio hade det tufft. Jari fick tidigt gå över till att heja på brorsan som dock föll direkt efter, mot en starkt spelande Alex Embermark. Det ryktas om att Bröderna ofta är på festhumör. Ibland kanske det blir lite för många öl. Inget att rekommendera strax innan tävling anser undertecknad.

Bättre gick det för BK Stöten denna dag. Ingen av deras spelare åkte på två raka torsk. Tillsammans med Stockholms BS utgjorde de 75 procent av kvartsfinalisterna på tre spelare var. En av dessa var vackra Helena Benjamin som höll fanan högt för "det andra könet".

Tony Åberg och Peter Andersson stupade på väg till de sista åtta. Men en Uppsalaspelare flög högt in i kvartsfinal. Det var Toraj Larki. Klara siffror hela vägen dit. Glenn Andersson, som var motståndet i kvarten fick även han se sig överkörd av Tåget Toraj (eller Racerbilen Reza som vi i klubben känner honom)

Semifinalerna däremot bjöd på spänning. Publiken (som till största del bestod av utslagna spelare) kunde få bevittna båda dessa semifinaler gå till avgörande lägg. Fredrik Haarberg drog längsta strået mot Stadler och Toraj höll nervarna i styr mot Björn Karlsson.

Likt finalen vi hade senast i Elittävlingen (ni minns väl Andreas "Adde" Hägglundhs match mot Tomas Larsson, men ännu hellre semin mot Chamat) var bränslet på upphällningen. Det blev lite sämre spel i finalen dvs. Fredrik var den som kunde hålla ihop spelet bäst och var den som tog hem den välsmakande segern. 

Ett stort grattis till en ödmjuk Fredrik Haarberg 

Skribent: Anders Czarnecki
Epost: Adressen Gömd

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info