Hoppa till sidans innehåll

Måndagsgurkan 21mars 2016

02 MAJ 2016 15:21
Måndagsgurkan 21mars 2016
  • Skapad: 02 MAJ 2016 15:21

Måndagsgurkan!

Traditionen trogen var det måndagstävling på sysslomansgatan 25 ikväll. Med lagom handicap har vem som helst chans att ta hem gurkan. Eller rättaresagt pengar att köpa ett antal gurkor. 

Tretton var manskapet till antalet. Två var antalet på nykomlingarna! Niklas "Sumpan" Sundberg och Isak Moberg, som man annars ibland kan hittabakom kassan, vågade testa sina kunskaper i biljard. Tillsammans med elva inbitna biljard-dårar blev det en turnerning av det hela. Dubbelkuppsuppläggsom vanligt var det. Vilket innebär att man kan kosta på sig en förlust, men inte två. Nykomlingarna åkte dock på två raka förluster. Vilket även Andre Olsson och Bosse Bergström gjorde. De får komma tillbaka med höjt handicap och ta revanch någon måndag framöver. 

Resten kämpade på för att nå fram till en slutspelsplats. Ena halvan visadesig vara betydligt snabbare än andra och ena semifinalen mellan Göran Gustafsson och Fariborz Moradi var därmed färdigspelad i god tid innan den andra kunde komma igång. Dessutom var Andreas Hägglundh snabb till den andra semifinalen, men motståndet skulle dröja. Till slut letade sig Tony Åberg fram till seminefter en minst sagt utdragen match mot Micke Otterström. 

Göran hade väntat en bra stund och klockan elva på kvällen hade äntligen enmotståndare. Andreas "Adde" Hägglundh hade dragit längsta strået i vad som såg ut att bli en kort semifinal men visade sig avgöras på allra sista bollen.I finalen hade Adde lite problem att få till sina sprängningar och fick därmed inget 'flow' i spelet sitt. Göran började på åtta poäng och tog sig upp till 11 ganska snabbt. Adde som började på minus åtta behövde få igång spelet för att komma ikapp. Han tog sig upp till plus tre men släppte då in Göran som satte ennia så han kom upp till 13 poäng och endast en nia från vinst. I nästa lägg fick publiken se att Göran hade offrat till biljardgudarna innan matchen för dennian han sänkte för vinst kan man inte göra!

Grattis Göran till vinsten! Vi ses nästa måndag :)

Skribent: Karl-Einar Eriksson

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info