Hoppa till sidans innehåll

KM i 14.1

14 JAN 2016 15:17
Det var fredagen den och En hel helg av klubbmästerskap var att vänta för Luthagsbiljarden. Först ut var KM i 14.1. Det sägs att man inte kan vinna på tur i 14.1, och att det därmed är den bästa spelaren som vinner. Med detta rykte följer en viss prestige bland tupparna med hög kam i klubben. Många av de högsta hönsen ställde upp även om man saknade en viss Andreas Hägglundh i startfältet. Även mindre meriterade spelare saknades, och endast sju medlemmar vågade ta sig an utmaningen.
  • Skapad: 14 JAN 2016 15:17

Dessa sju lottades in i ett gammalt hederligt dubbelkuppsschema av hederliga Fredrik Persson på fredagskvällen. En blygsam startavgift var att betala för bordshyran och en gemensam lunch. Ära och berömmelse var det som stod på spel. Distansen var först till 75 i grundomgångarna och först till 100 i slutspelet, som detta KM endast bestod av en Final. Klockan tio på lördagen samlades man och strax efter startade man. Fredrik Persson var den enda som stod över första omgången. Tre matcher bestod av en mellan Niklas Dagnesjö och André Ejdetorp, en annan mellan Anders (undertecknad) Czarnecki och Peter Andersson, och en tredje mellan Linus Thor och Thomas Ragnarsson.

 

Första omgången:

Niklas, med de snygga brillorna, tog sig förbi André och fick därmed möta Fredrik på vinnarsidan. Peter inledde med en 33-serie men höll inte avståndet mot Anders som lyckades knapra ifatt och förbi. I tredje matchen var det Linus om drog längsta strået.

 

Andra omgången:

På vinnarsidan var det den inspelade Niklas som kunde fortsätta vinnarandan mot Fredrik, och Anders fick för många chanser mot Linus för att inte vinna. På förlorarsidan tog Thomas vara på andra chansen i sin match mot Peter, som därmed kunde fylla på den minst sagt tunna publiksiffran. André fick stå över denna omgång.

 

Lunch:

Här tog man en väl behövd, gemensam lunch på Luthagsköket. En fläskkarré med potatis för vissa och lax med ris för andra.

 

Tredje omgången:

André tog sin första vinst i sin match mot Linus och en oinspirerad Fredrik fick se sig besegrad av Thomas. Samtidigt fortsatte Niklas sitt vinnartåg på det väl belysta bord fyra. Han var därmed i final och Anders fick vänta på finalen på förlorarsidan för att få sitt motstånd i en play-off match om den andra finalmatchen.

 

 

 

 

Sluttampen:

Thomas (som bara hade förlorat mot Linus) mötte André (som bara hade vunnit mot Linus) i ”förlorar-finalen”, där André var först upp till 75. I play-off matchen avslutade André med två 20-plus-serier och såg ut att ha hittat stöten. En besviken Anders anslöt sig så till publiken.

 

Finalen:

Många utslagna spelare återvände till träningsbordet tillsammans med andra medlemmar som nu hittade in till hallen i förberedelse för morgondagens klubbmästerskap i 10-ball. Därför var det tomt på läktaren även under finalen. En final där båda hade svårt att få igång några längre serier. Med möda kunde Niklas skramla ihop en 18-serie bestående av endast svåra stötar som slutade i en miss på det första enkla läget. Det blev spännande i slutet när Niklas hade ovanligt svårt att stänga matchen med missar vid såväl 95 som 99. André var för van vid att missa vid det här laget dock så Niklas segrande till slut. 

 

Stort grattis till Niklas Dagnesjö som gick obesegrad till en välförtjänad titel.

 

Skribent: Karl-Einar Eriksson

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info