Hoppa till sidans innehåll

Julnian 2018

23 DEC 2018 23:09
  • Skapad: 23 DEC 2018 23:09

2018 års utgåva av julnian är över och allt gick långt över förvantan. Alla anmälda kom, alla var glada, ölen räckte, handikappen stämde och alla var precis så glada som krävdes för att göra detta till en kväll att minnas.

Vi hade satt en gräns till 32 deltagare och det märktes verkligen att detta är tävlingen som ingen vill missa, en vecka innan så var anmälningslistan full och en reservlista skapades. Det är mycket roligt för en arrangör med denna bekräftelse på att vi gör detta rätt.

Jag vet inte hur länge som klubben har spelat julnian, men det är troligen mycket länge. Tävlingen följer som sagt uråldriga anor och vi försöker att ändra på så lite som möjligt då traditioner är mycket viktiga. Spelet är 5:a 9:a, en person med lågt handikapp lottas med någon som har högt handikapp. Även själva lottningen är mycket spännande och ingen eller i varje fall ytterst få får veta vem de kommer att spela med tidigare än på tävlingsdagen.

Huvudturneringens final spelades mellan Dylan Frantz/Mikael Otterström och Jari Rautio/ Benny Pettersson. Till slut så stod Dylan och Mikael som segrare och fick mottaga fina priser och publikens jubel. Dessa glada herrar pryder som sig bör den översta platsen i denna sammanfattning, Mikael till vänster och Dylan till höger.. Även Jari och Benny fick priser och båda laddar säkerligen för nästa års julnia redan nu.


Benny och Jari

Sprängjacken är en annan mycket åtråvärd sidotävling som går ut på att man spränger ett lägg i 9-ball och om man tömmer lägget eller spränger i 9:an så är man vidare till final i sprängjacken. Varje försök kostar 20 kronor och det var många som försökte under kvällen. Till final så kom Bosse Andersson, Jussi Rautio, Andreas Hägglundh, Thomas Ragnarsson, Philip Kirkhaug och Dylan Frantz. Från första omgången så gick Jussi och Andreas vidare och många rundor senare så stod Jussi som vinnare och kunde slå sönder flaskan och gå hem med någonstans i närheten av 1200 kr.

Efter att röken hade lagt sig och tävlingen var över så gick ett stort gäng vidare till Restaurang Hava och sjöng, stojade, drack öl och andra ädla drycker och hade otroligt trevligt. Ett och annat spontant tal hölls och även ett "Ja må han leva" framfördes då Peter snart fyller 50 år. Då stämningen var på topp så kändes det lite för trist att gå hem när de stängde kl. 01. Några av oss valde att gå vidare för några öl till och platsen blev Churchills. Efter det fick det vara nog och en nöjd skrivent cyklade hem genom ett snöigt Uppsala. Snart är det julafton och innan man har hunnit blinka så startar nästa biljardtävling igen, vi ses väl där.

Nedtecknat av Karl-Einar när julstöket närmar sig sitt slut. Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Skribent: Karl-Einar Eriksson
Epost: Adressen Gömd

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info