Hoppa till sidans innehåll

Interpoolopen 2016

26 APR 2016 12:39
165 deltagare från 12 länder deltog i årets upplaga av Interpool open.
Från Uppsala Biljardsällskap deltog sex stycken. Thomas Ragnarsson, Peter Andersson, Linus Thor, Andreas Hägglund, Andre Ohlsson och Mikael Otterström.
  • Skapad: 26 APR 2016 12:39

 Rapport från interpool open 2016.

9 Ball.

Vi blev som en familj och åt frukost samtidigt varje dag. Vi bodde på hotell Best western all i hopa.  Det är ju inte direkt 5 stjärnigt, men läget är bra (till andra hallen). En morgon dök Markoolio upp till frukosten..

markolio 

Så här tyckte Markoolio om våran insats.

 

Men hur gick det då? Vi börjar från botten..   Micke åkte ut på två raka, Andre vann en match, Andreas  kom till last 96, Thomas kom till last 64, Linus kom till last 32 och Peter till last 16.

peter den store

Snart kommer väl en bok om Peter Andersson den store.

 

WOW riktigt bra jobbat. Linus fick äntligen revansch på Marcus Chamat. Linus vann med 11-4. JIPPIE. kanon bra. Åkte dessvärre ut av Robert Solvefjord i en märklig match..det missades på match boll ett flertal gånger. Robert vann med 11-10. Han tuffade på som ett lok ända till finalen där Mika Immonen slog honom med 11-8. Mika Immonen vann 9 ball. stort grattis.                 

 

 

 

10 Ball.

I 10 Ball Challenge sa vi hej då till Mika Immonen, Earl Strickland mfl i kvartsfinalen. I finalen blev det ett hel svenskt möte mellan Daniel Tångudd 20 år och Tom Storm 51 år.

Det visade sig att ungdomen klådde upp ålderdomen med 8-4. Snyggt.

 

 

Earl Strickland.

mcenroeearl

Mc Enroe              =            Earl Strickland

Är en märklig figur...han är biljardens Mc Enroe.. på bilderna har jag upptäckt en slående likhet...teckenspråk och psyke verkar inte vara deras starka sidor. Hans kö var lindad med ett sånt där band som tennisspelarna har på handtaget till racket, tjockleken på greppet var säkert 5-6 cm. Han hade även tejpat fingrarna, handledsskydd och armbågsskydd gånger två. Andre tyckte det såg ut som såna skydd som man har när man tränar polishundar..

Vi kollade på när han spelade några matcher...det kändes som om man råkade harkla sig eller hosta på fel ställe så kunde man bli påhoppad och utskälld. Han sprängde vid ett tillfälle..och fick inte i en boll... jaa då rafsade han ihop bollarna  med kön och skänkte lägget till motståndaren. Men visst fanken är han duktig biljardspelare..

 

Biljard korre Micke  Otterström för Uppsala Biljardsällskap.

Skribent: Karl-Einar Eriksson

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info