Hoppa till sidans innehåll

Interpool Open 2018

02 APR 2018 23:23
Interpool Open 2018 gick för första gången på hemmaplan för Uppsalas biljardspelare. Förväntan inför denna kombination av tävling och fest är alltid mycket stor och denna gång blev knappast någon besviken.
  • Uppdaterad: 03 APR 2018 08:36

Toppbilden visar från vänster: Ivo Aarts, Tomas Larsson, Joshua Filler och Darren Appleton.

Huvudtävlingen går under 4 dagar och spelas med handikapp. Bredden i de som ställer upp i denna tävling är enorm, allt från världseliten till nybörjare ställer upp i denna trevliga tävling. Förutom 9-ball så gör 16 spelare upp i 10-ball på lördagkvällen. Det fanns även möjlighet att ställa upp i en one-rack shootout som går ut på att du köper in dig för att spela 1 rack 9-ball, förloraren åker ut och tävlingen snurrar på. Alla pengar går slutligen till vinnaren. Mycket spännande och frustrerande tävlingsform, men mycket rolig att titta på.

Denna gång ställde 15 spelare upp från Uppsala Biljardsällskap och längst kom Tony Åberg som fick se sig besegrad i åttondelsfinalen mot Ivo Aarts. Till sextondelsfinalen kom Andre Olsson, Andreas Hägglund och Kjell Tillstrand.

Det är också en del av tjusningen med Interpool Open att få möjlighet att få spela mot några av världens bästa spelare och ett antal från klubben fick den möjligheten.

Mikael Otterström och Andrei Tita fick möta Darren Appleton, säkerligen ett minne för livet. Jussi Rautio och Andreas Hägglundh fick möta en skönspelande Joshua Filler, en nittonårig bolldemon från Tyskland. Att se den grabben spela sitt snabba, helt orädda spel är en njutning för en biljardfantast. Karl-Einar Eriksson fick spela mot Ruslan Chinakhov, en mycket trevlig spelare som även han bjöd på en uppvisning i bra biljard. Otroligt roligt att få möta spelare som man annars bara får se på tv.

När man ändå har alla världsstjärnor på plats så kan det väl passa att jaga lite autografer till klubbtröjan. Karl-Einar Eriksson och Linus Thor tog detta på största allvar och resultatet blev strålande.

På söndagkvällen så spelades semifinalerna, den ena mellan Ivo Aarts och Joshua Filler och den andra mellan Tomas Larsson och Darren Appleton. Vår svenska elitspelare Tomas Larsson gjorde en mycket bra match mot Darren och var framme i final. Joshua Filler vann relativt enkelt över Ivo Aarts och därmed så var vi framme i final. Tomas Larsson spelade mycket bra, men just nu är det inte många spelare som kan slå Joshua Filler som klev fram som en mycket värdig vinnare.

Nedan en stilstudie på Joshua Filler, får hoppas att Marcus Chamat tar med honom i Mosconi Cuplaget även i år.

Skribent: Karl-Einar Eriksson
Epost: Adressen Gömd

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Simon Möllevinge, Storgatan 1 Lgh 1208
75331 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info