Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Vill du vara med och utveckla svensk biljardsport? Svenska Biljardförbundet söker en projektledare till sitt jämställdhetsprojekt Kön har inget kön. Ett stimulerande jobb för dig som brinner för utvecklingsarbete!
 

Barnkonventionen blir lag

(2019-12-04 16:44)
Från och med 1 januari 2020 är FN:s barnkonvention lag i Sverige. Redan idag står det i Riksidrottsförbundets stadgar att all idrott ska utgå från barnkonventionen. Vad innebär den nya lagen för idrottsrörelsen?
 
Från den 1 januari 2020 gäller att alla idrottsföreningar inom Riksidrottsförbundet ska kontrollera registerutdrag på personer som arbetar med barn och unga.
 
Efter en tuff turnering, där han var nära att bli eliminerad vid flera tillfällen, vann Torbjörn Blomdahl på söndagen sin sjunde världsmästartitel i karriären genom att besegra vietnamesen Duc Anh Chien Nguyen i finalen med 40-37 på 22 ingångar.
 
Året närmar sig sitt slut, men tro inte att det blir lugnare på biljardfronten för den skull. Under de närmaste veckorna har vi framför oss ett veritabelt smörgåsbord av högklassiga internationella biljardtävlingar, de flesta med svenska deltagare.
 
Vi har löpande rapporterat om det nya stödsystemet som införs av RF från och med nästa år. Gemensamt för de flesta av stöden är att vi behöver kunna visa hur mycket verksamhet vi bedriver för att få ta del av stöden.
 
Säsongens andra elittävling i pool samlade 52 deltagare på Interpool i Uppsala, och efter två dagars intensivt spel kunde Senharip ”Sanne” Azar från Stockholms Biljardsällskap stolt höja näven i en segergest.
 
Denna vecka kom besked från RF om det ekonomiska stödet till medlemsförbunden år 2020-2021. För Biljardförbundets del blev det något bättre utdelning än väntat, men fortfarande väntar ett tufft arbete med budgetnedskärningar och krav på förändringar.
 

Nya tävlingssystem

(2019-10-24 12:00)
Nytt för säsongen 2019/20 är att SBF har bytt tävlingsadministrativt system. Att vi lämnar BiljardOnline innebär nya rutiner för registrering av spelarprofiler och anmälan till tävling.
 
I helgen samlades ca 50 deltagare från 20 föreningar för att diskutera biljardsportens förutsättningar och prioriteringar under de närmaste åren. På programmet stod både konferens och gala, och det blev ett par lyckade dagar i konstruktiv anda.
 
Imorgon startar året föreningskonferens, där 20 föreningar och närmare 50 deltagare samlas för att diskutera stort som smått inom svensk biljardsport. På agendan står bland annat föreläsningar, workshops och Svenska Biljardgalan.
 
Föreningar med brutet räkenskapsår bör nu ha genomfört sitt årsmöte. Glöm inte att skicka in era årsmöteshandlingar till oss samt uppdatera era kontaktuppgifter i IdrottOnline.
 
Sista anmälan till föreningskonferensen och vår nya funktionärsutbildning 18 september.
 
Den 19 oktober är det dags för den andra upplagan av Svenska Biljardgalan. Nu är det klart vilka som har chans att vinna.
 
Den 18-20 oktober är det dags för föreningskonferens i Malmö. I ljuset av de förändringar som väntar den svenska idrottsrörelsen är det extra viktigt att ni tar chansen att vara med och påverka hur vår sport ska se ut i framtiden.
 

 

Hz-bygg

 

Postadress:
Uppsala BS - Biljard
Karl-Einar Eriksson, Granitvägen 16B
75243 Uppsala

Kontakt:
Tel: 0705517297
E-post: UppsalaBS@gmail.com

Se all info